Onnenpotku on SRL:n hyväksymä lämmin ja lempeä ratsastuskoulu Nurmijärven Klaukkalassa,
Hevostie 31.
Onnenpotku on toiminut jo 25 vuotta!
Me tarjoamme lempeää ja monipuolista ratsastuksenopetusta sekä hevosmiestaitoihin tutustumista kaiken ikäisille ja tasoisille pienryhmissä. Tallilla on 30x60m kenttä ja maneesi, jossa geopad-kuitu/hiekka-pohja.
Meiltä mm. alkeiskurssit, nappulatalutukset, maastakäsittely- kurssit, lempeästi yhdessä ponimaailmaan ja lempeästi takaisin satulaan - kurssit!
Lämpimästi tervetuloa osaksi lämminhenkistä porukkaa!
Features
Services provided by the business
- Competitive training
- Courses for beginners
- Dressage
- Follow-up courses
- Riding for children
- Riding for elderly
- Riding for young
- Riding lessons for adults
- Riding lessons for special groups
- Riding on ponies
- Special courses
- Animal farm
- Grandstand
- Parking
- Indoor school
- Indoor stables
- Outdoor arena
- Paddock
- Shed
- Equine agility
- Equine therapy
- In hand riding
- SRL Approved Centre
- Special events
- Stable days for school children
Rules
Businesses own rules and practices
Tervetuloa tallille! Tallin säännöt on laadittu asiakkaiden, henkilökunnan ja hevosten turvallisuutta ajatellen. Tutustu sääntöihin rauhassa ja ole rohkeasti yhteydessä tallin henkilökuntaan, mikäli sinulla on mitään kysyttävää.
Tarkemmat säännöt ja ohjeistukset löydät täältä: https://www.onnenpotku.fi/talli/saannot
Tallin säännöt ja yleisiä ohjeita
Talli ja sen ympäristö on hevosen koti, siellä tulee käyttäytyä asiallisesti ja rauhallisesti. Talli ei ole leikkipaikka eikä päiväkoti. Alaikäinen on aina huoltajan vastuulla. Opastathan lastasi toimimaan turvallisesti hevosten kanssa noudattamalla näitä ohjeita.
Tallillamme toisten kiusaaminen (nimittely, arvostelu, välttely, vaklaaminen jne.) on kiellettyä. Tallillamme kaikki ovat kaikkien kavereita ja kaikkia autetaan ikään, sukupuoleen tai tasoon katsomatta.
Ethän kulje tallilta toiselle samoissa vaatteissa, varusteissa tai kengissä. Hevosten tarttuvat taudit voivat olla kohtalokkaita varsoille ja vanhoille hevosille. Vältäthän ylimääräistä hevosten koskettelua samasta syystä.
Jos olet jostain asiasta epävarma kysy rohkeasti tallihenkilökunnalta neuvoa. ?
Tupakointi on kielletty kaikkialla muualla kun niillä merkityillä paikoilla! Kysy henkilökunnalta lisää.
Vieraat eivät käsittele hevosia.
Älä lähesty vieraita hevosia. Jotkut hevosista ei välitä vieraista ihmisistä ja näin vältytään vahingoilta.
Tarhoihin ja karsinoihin meno on kielletty ilman lupaa. Karsinoissa aina yksi ihminen, toinen ihminen voi hetkellisesti auttaa jossain. Varmista aina, että karsinan ovi on kunnolla kiinni kun lähdet.
Ethän tuo lemmikkieläimiä tallialueelle turvallisuussyistä!
Hevosten ollessa tarhassa ne viettävät vapaa-aikaansa, joten annathan niiden olla rauhassa. Älä syötä tai kurkota silittelemään sähköaitojen ylitse. Voit saada itse tai hevonen ikävän sähköiskun aidasta.
Hevosten ruokkiminen ja makupalojen antaminen on ehdottomasti kielletty ilman lupaa! Sopimattomien herkkujen/ruuan antaminen voi aiheuttaa vakavia seurauksia.
Tunteja seurataan kentän ulkopuolella, aitojen sisäpuolella oleminen on kielletty. Tunteja ei saa häiritä.
Jokaisella hevosella on omat varusteet, älä vaihda varusteita tai vaihda uusiin ilman lupaa. Uusien varusteiden sopivuus on tarkistettava ennen käyttöä henkilökunnalla.
Jätä hevosen/ponin jouhien siistiminen/leikkaaminen/nyppiminen opettajalle tai tallin henkilökunnalle.
Jokainen siivoaa omat jälkensä, talli pidetään siistinä ja kulkureitit vapaana tavaroista.
Talli on avoinna ratsastuskouluasiakkaille normaalisti n. klo 16.00 - 20.30, poikkeuksena pyhäpäivät ja viikonloput.
Jos hevonen/varusteet vahingoittuu ratsastajan laiminlyödessä ohjeita/sääntöjä on ratsastaja (alaikäisen tapauksessa huoltaja) korvausvelvollinen.
Huomioithan, että hevosen kanssa toimimiseen liittyy aina vaaroja ja mahdollisuus loukkaantua. Tiedostathan ratsastukseen liittyvät riskit esim. putoaminen, tasapainon menetys ratsailla, hevosen säikähtäminen yms.
Ratsastajan varusteet
Ratsastukseen soveltuvat käsineet.
Ratsastuskypärä! Tällä hetkellä tallilla ei ole valitettavasti lainakypäriä tarjota. Aiemmat hajakokoja olevat lainakypärät eivät täytä VG1 merkintöjä. Suosittelemme oman kypärän hankkimista tai lainaamista tallikaverilta, kysyä voi esim. Talli Onnenpotku Facebook ryhmästä. Varmistakaa kypärästä, että siitä löytyy VG1 merkintä.
Ratsastushousut tai ei liukasta materiaalia olevat housut, ilman vahvoja saumoja reisien sisäpuolella.
Ratsastukseen soveltuvat kengät eli kannalliset kengät
Pitkät hiukset tulee pitää kiinni.
Lävistykset, korvakorut yms. omalla vastuulla.
Muut vaatteet pitää olla sellaisia ettei voi jäädä kiinni mistään.
Hyvän, valppaan ja avoimen mielen oppimaan uutta!
Kausikortin ehdot ja rästikäytännöt
KAUSIKORTIN EHDOT
Jos et jatka normaalisti kausikortilla seuraavaa kautta tulee se ilmoittaa välittömästi neljä viikkoa ennen tulevan kauden laskun 1. eräpäivää (eli viimeistään 20.05 tai 20.11) tai mielellään jo aikaisemmin. Muuten joudumme perimään lähetetystä laskusta puolet kausikortin hinnasta.
Huoltajat ilmoittavat lastensa kausikortin keskeyttämisestä sähköpostilla tai tekstiviestillä ratsastuskoulu@onnenpotku.fi/ Tiina 040-5186858.
Varmistathan, että viesti on tullut perille ajoissa. Kiitos!
Kausikortti on henkilökohtainen. Hevosjako määritetään tunnille erikseen ratsastajan koon, osaamisen ja tunnin tehtävän mukaan.
Kausikortti on aina sitova ja se jatkuu automaattisesti. Kausikortti pitää erikseen keskeyttää, jos ei jatka syys- tai kevätkaudelle!
Kausikortti sisältää aina 26 ratsastuskertaa. Jos kaudella on vähemmän viikkoja kuin ratsastuskertoja, ylimääräiset kerrat käytetään "rästeinä" opettajan kanssa ennalta sovitussa ryhmässä.
Ratsastuskoulun ohjelma koostuu kahdesta eri kaudesta, kevät- ja syyskaudesta. Näiden välissä on ratsastuskoulu on muutaman viikon kesälomalla, jolloin ei ole mitään ratsastuskoulutoimintaa.
HYVÄ TIETÄÄ
Painoraja: alle 90 kg
Miksi painorajat ovat olemassa?
Painorajat ovat olemassa hevosen hyvinvointia varten. Ylipaino on hevosen selälle erittäin raskasta kantaa ja se voi aiheuttaa vahinkoa hevoselle. Voit ehdottomasti pitää silmällä meidän muita kursseja, järjestämme maastakäsittely-kursseja, jossa ei nousta selkään.
Meillä Onnenpotkun jokaisella hevosella on yksilökohtainen painoraja, joka määräytyy hevosen kunnon, koon ja iän mukaan. Painorajat ovat olemassa meidän hevostemme hyvinvoinnin vuoksi. Huolehtimalla painorajoista ja siitä, että jokainen hevonen tekee tasapuolisesti töitä, ovat ratsastuskoulumme opetushevoset olleet hyvin pitkäikäisiä. He ovat arvokkaita yhteistyökumppaneitamme ja siitä syystä, kannustamme ratsastajiemme huolehtimaan omasta kunnosta myös oman terveyden kuin hevostemme terveyden vuoksi.
Me suosittelemme suuresti oheisliikuntaa ratsastusharrastuksen tueksi. Miksi? Koska se kehittää omaa jaksamista ja lihaksia, joita tarvitaan ratsastaessa. @ratsastajainliitto on tehnyt hienot koosteet "Ratsastuksen lajianalyysi" ja "Ratsastuksen terveysprofiili" siitä minkälaista liikuntaa on hyvä hyödyntää ratsastuksen tueksi.
TÄRKEÄÄ: VOIMASSA OLEVA VAKUUTUS
Edellytämme kaikilta Onnenpotkun kausikortilla ratsastavilta asiakkailta voimassa olevaa tapaturmavakuutusta (joka kattaa myös ratsastustapaturmat). Suosittelemme Suomen Ratsastajainliiton jäsenyyttä esim. Onnenpotkun ratsastajat Ry tai Green cardia.
TUNTIPERUUTUKSEN EHDOT JA RÄSTIKÄYTÄNNÖT
Peru tunti Hopotissa. Hopoti käytössä. joka helpottaa irto- ja rästituntien varaamista.
Vuodesta 2023 alkaen otamme saman käytännön käyttöön kuin muilla ratsastuskouluilla eli samalta kaudelta tulevat rästit on käytettävä saman kauden aikana.
Rästitunnit suoritetaan erikseen sovittuna viikkopäivänä
saman kauden aikana!
Pitkäaikaisista poissaoloista sovittava erikseen Tiina K:n kanssa.
Rästit suoritetaan opettajan tarjoamassa rästipaikoilla. Emme ole velvollisia tarjoamaan rästijän tasoa vastaavaa rästituntia, sillä vapautuvat rästipaikat ovat satunnaisia. Kaikki ryhmät, joissa on tilaa täytetään ensisijaisesti rästijän tai ryhmäntasosta riippumatta. Opettaja vaatii enemmän/vähemmän riippuen ratsastajan tasosta, joten opetus on yksilöllistä ryhmän vakiotasosta riippumatta.
Ratsastamalla sinulle osoitetulla kausikorttipaikalla tuet hevosten hyvinvointia ja niiden työmäärä säilyy maltillisena.
Jos tuntia on ehtinyt mennä yli 30min ja jostain syystä keskeytyy, emme ole velvollisia korvaamaan tuntia.
Ennalta ilmoittamatonta poissaoloa emme korvaa.
Varatun rästitunnin jos peruu, siitä ei saa uutta rästiä ilman lääkärintodistusta.
Jos ratsastuskoulu joutuu perumaan tunnin syystä x, siitä tulee aina rästi.
MUUTOKSIA 01.01.2023 ALKAEN
Jokainen ratsastaja on varannut määrätyn tuntipaikan kausikortille tullessaan. Yleisesti urheiluharrastuksessa sinulle osoittamasta kerralta jäädessäsi pois, menetät sen varatun vuoron. Me tarjoamme rästipaikat peruutetuille paikoille.
Tunnit tulee perua edellisenä päivänä klo 14.00 mennessä. Su tunnit tulee perua pe 14.00 mennessä),
jotta siitä saa korvaustunnin ja muilla ratsastajilla on mahdollisuus tulla rästille.
Mahdollisten peruutusten takia tallilla on oikeus yhdistää tunteja, jos ei saada rästijöitä tunneille. Näistä tulee aina erikseen ilmoitus.
Ohjeita ratsastustunnille
Ilmoitathan etukäteen tallille/opettajalle mahdollisista liikkumisrajoitteista, sairauksista ja allergioista. Näin opettaja voi varautua asiaan ja tarvittaessa muokata ohjelmaa sopivaksi. Ole rehellinen ratsastustaidoistasi.
Hanskojen ja kypärän käyttö on pakollista. Turvaliivin käyttöä etenkin estetunneilla suositellaan.
Tottele aina opettajan antamia ohjeita!
Olosuhteiden muuttuessa yllättäen opettajalla on oikeus muuttaa ratsastuspaikka, keskeyttää tunti, muuttaa ratsastustunti teoriatunniksi tai poistaa oppilas turvallisuusriskinä tunnilta. Asiakas, joka rikkoo jatkuvasti turvallisuusohjeita ja sääntöjä ohjataan muun harrastuksen pariin.
Tallille saavutaan ½ h ennen ratsastustunnin alkamista ja varataan aikaa tunnin jälkeen hevosen hoitamiselle.
Huomioithan, että alkeis- ja takaisin satulaan -kursseilla hevosen hoito ja varustaminen on osa opetusta ja sisältyy tuntiin eli opetus alkaa aina tasalta. Varusteet voi hakea valmiiksi etukäteen sinulle osoitetun ratsun karsinan eteen ja mitata jalustimet oikean mittaisiksi ennen satuloimista, karsinoihin ei saa mennä yksin näillä kursseilla ellei opettaja ole tätä erikseen ohjeistanut. Näiden kurssien jälkeen kausikortilla noudatetaan tätä samaa ½ h ennen ratsastustunnin alkamista ja varataan aikaa tunnin jälkeen hevosen hoitamiselle. Yllä mainitsemien kurssien tavoitteena on saada ratsastajat suoriutumaan itsenäisesti ratsun hoitamisesta ja varustamisesta, jolloin kausikortille osallistuminen on mahdollista.
Tuntiratsusi lukee valkoisella tussitaululla. Mikäli se ei ole edeltävällä tunnilla, voit alkaa varustamaan sitä. Löydät varusteet varustehuoneesta nimetyiltä paikoilta.
MITEN KOHDATA HEVONEN?
Lähesty vain tuttuja hevosia ja kohtaa ne rauhallisesti. Lue mahdolliset ohjeet hevosen karsinasta.
Varmista, että hevonen huomaa sinut ennen kuin menet sen karsinaan.
Voit antaa käden hevoselle haisteltavaksi ennen kuin silität hevosta.
Muistathan ettei hevosia saa syöttää ilman lupaa.
Ethän mene koskaan hevosen taakse, hevonen saattaa potkaista.
Hevonen tulee harjata huolella, erityisesti satulan alunen, kainalot sekä jalat. Kaviot putsataan aina ennen tuntia. Hevosta ei jätetä valvomatta hoitopaikalle/karsinaan. Se voi jäädä kiinni jostain. Huomioithan, ettei meillä sidota hevosta karsinassa kiinni vaan riimunnaru jätetään hevosen kaulalle. Siitä voi ohjata hevosta tarvittaessa.
Jos huomaat hevosessasi jotakin mielestäsi poikkeavaa, ilmoita siitä opettajallesi. Esimerkiksi vaisu olemus, puuttuu kenkä, turvotusta tai haava.
Laitathan omat varusteesi valmiiksi ennen ponin varustamista. Mikäli sinulla on aikaa, katso jalustimien pituus kuntoon jo odotellessasi - tämä nopeuttaa tunnin alkamista. Voitte lähteä kohti maneesia tai ratsastuskenttää noin 5 minuuttia vaille tasaa kun ryhmäsi on valmis.
Kun tulet maneesiin tai lähdet sieltä, ilmoita muille liikkumisesi esim. "tullaan" tai "mennään" kuuluvalla äänellä. Tunnin alussa selkään nousu tapahtuu kentällä/maneesissa kaarrossa talliin päin, tunti myös päätetään kaartoon talliin päin.
Muista riittävät turvavälit tallissa, ulkona ja ratsailla.
Jos ratsastat liian lähellä edellä olevaa hevosta, se saattaa ärsyyntyä ja jopa potkaista. Älä myöskään ratsasta toisen ratsukon vierelle. Tämä voi laukaista hevosissa kilpailuvietin. Opettaja kertoo yleensä erikseen tunnin alussa minkä hevosten kanssa on ehdottomasti pidettävä turvaväli. Ota ratsastaessasi muut huomioon. Noudata ratsastusradan sääntöjä.
Hevonen aistii helposti mielialasi, asenteesi ja tunteesi.
Käytä raippaa huomaamattomasti, vain tarvittaessa ja hiljaa.
Mikäli hevonen ei jatka seuraavalle tunnille, löysää satulavyötä vain yhdellä reiällä ja nosta jalustimet, taluta hevonen talliin.
Jos putoat, älä jää roikkumaan ohjista. Jos joku muu putoaa, pysäytä hevonen ja odota rauhassa opettajan ohjeita.
Lannat on siivottava heti ratsastuksen jälkeen. Älä ratsasta lantakasan päältä, ettei se sekoitu kentän/maneesin hiekkaan.
Siivoa jälkesi ja palauta varusteet siististi paikalleen sekä hoida hevonen huolellisesti. Pese kuolaimet ja harjaa kuraiset suojat huolellisesti. Voit halutessasi pyyhkiä puhtaalla sienellä hien varusteista. Jos suojat ovat erittäin likaiset ne voi pestä ja viedä kuivumaan loimienkuivaushuoneeseen.
Jos hevosella oli sisäloimi, laitathan sen tunnin jälkeen takaisin. Varmista vielä henkilökunnalta tai karsinan edustalta, tuleeko hevoselle sisäloimi.
SOME- JA VALOKUVAUSOHJEISTUS
Ratsastuskoulun ratsastajat ja kävijät sitoutuvat noudattamaan tätä ohjeistusta.
Kun valokuvaat..
yksityisiä hevosia, pyydä aina lupa. Yksityisiä hevosia ovat kaikki ne ketkä eivät ole ratsastuskoulutunneilla. Jos kuvissa näkyy muita ratsastajia ja/tai ihmisiä, pyydä aina lupa
turvallisuus aina ensin!
Kun videokuvaat..
varmista opettajalta ja videolla näkyviltä ratsastajilta lupa tai editoi ne kohdat pois videolta, joissa näkyy muita ratsastajia tai opettaja
poista äänet videolta, ellei opettaja anna siihen erikseen lupaa käytä sellasia musiikkeja videoissa, jotka ovat hyvänmaun mukaisia eli ei esim. kiroilua
esim. Instagram tai TikTok - sovellus.
varmista, että sinulla on luvat julkaista kuva tai video esim. kuvissa esiintyviltä henkilöiltä /hevosten omistajalta on lupa, kuva on sinun ottama tai olet saanut luvan kuvaajalta julkaista kuvan
Huomioi, että kuvat ja kuvatekstit eivät saa loukata ketään! Hevosten piirteitä tai koulutustasoa ei ole sopivaa kommentoida negatiivisessa mielessä. Pientä huumoria saa olla. Omien ratsastustuntien analyysit on erittäin tervetullutta ja se kehittää omia taitoja.
Voit tuntipäivitykseen esimerkiksi kertoa: tunnin aihe, miten onnistuin, missä tarvitsen vielä harjoitusta, vaikuttiko jokin muu asia tämän päivän ratsastukseen esim. sää tai oma fiilis/jäykkyys.
TÄRKEÄÄ
Henkilökunta on se, joka hoitaa onnettomuus- ja vaaratilanteet niiden vaatimalla vakavuudella! Tilanteesta tiedotetaan huoltajalle tai yhteyshenkilölle, heti kun se on tilanteessa mahdollista. Muusta tallin toiminnasta, tapahtumista tai ikävistä asioista tallin henkilökunta hoitaa tiedotuksen.
Ethän estä henkilökuntaa tai tallin tilejä somessa. Tallin/henkilökunnan tulee olla mahdollista tarkistaa someen tuotettu materiaali tallista ja sen hevosista. Tarvittaessa tallin somevastaava ohjeistaa some-etiketistä ja muistuttaa tallin omasta someohjeistuksesta. Kiitos!
Laatinut Jasmin Rantanen & Talli Onnenpotku 2021
Ohjeita katsojille
Kentän läheisyydessä juokseminen ja meluaminen on kiellettyä, ohjeistathan vieraitasi jos he eivät ole tietoisia tallin säännöistä.
Opettajalle annettava työrauha. Opettaja vastaa oppilaiden ja hevosten turvallisuudesta tunnilla.
Tunnin pitämisestä vastaa opettaja, vanhemmat/katsojat eivät neuvo eikä kommentoi kesken tunnin toisten ratsastusta. Älä keskustele kovaäänisesti muiden kanssa katsomossa, häiritset silloin muita katsojia ja ratsastajia.
Älä kommentoi ratsastajien taitoja tai hevosia edes vierustoverillesi. Jokaisella on oikeus olla tunnilla/rataharjoituksissa oppimassa.
Ratsastustuntia/rataharjoituksia katsellessasi käyttäydy asiallisesti tai poistu paikalta (opasta lapset toimimaan ohjeen mukaan).
Katsomossa liikutaan rauhallisesti, eikä rampata sisään ja ulos tai huudeta ja juosta.
Ole hiljaa paikoillasi, vältä äkkinäisiä liikkeitä ja ääniä. Laita puhelin äänettömälle ja vältä kuvatessasi salamaa. Valokuvatessa kysy aina lupa. Katso Instagramista someohjeistus tästä.
Opettaja voi poistaa häiriköivät katsojat pois.
Ole positiivinen ja kannustava.
Kun tulet maneesiin tai lähdet sieltä, ilmoita muille liikkumisesi esim. "tullaan" tai "mennään" kuuluvalla äänellä. Näin hevoset eivät säiky.
Jos huomaat, ettei joku hevonen tai asia ole kunnossa, ilmoita siitä välittömästi tallihenkilökunnalle.
Kiitos yhteistyöstä!
Jos huomaat, ettei joku hevonen tai asia ole kunnossa, ilmoita siitä välittömästi tallihenkilökunnalle.
Näillä ohjeilla ja säännöillä tallilla vallitsee mukava ilmapiiri ja turvallisuusriskit pienentyvät.
Kiitos yhteistyöstä!
Lasten osallistuminen
Meillä lapset saavat halutessaan omasta aloitteestaan ja vanhempiensa luvalla auttaa hevosten hoidossa ikätasonsa mukaisesti. Meille hevosten hyvinvointi on erittäin tärkeää ja tallitöistä vastaa aina vastuuhenkilö. Lain mukaan iältään 13-14- vuotiaat voivat tehdä kevyttä työtä ja 15-vuotta täyttäneet jo toimia enemmän henkilöstömme apuna. Nuoremmat voivat osallistua vain aivan kevyisiin yksittäisiin askareisiin ja samalla oppia hevosista ja olla osa talliyhteisöämme.
Nuoria meillä on paljon ja se on aina ollut talliyhteisömme voimavara. Monelle nuorelle tallityöt ovat myös ensimmäinen kosketus kesätöihin ja toimimme myös tänä kesänä 2022 yhtenä Nurmijärven kunnan kesätyösetelien työpaikkana.
Olemme Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli ja me noudatamme SRL:n jäsentallin kriteereitä. Tästä löydät SRL:n uutisen aiheesta. https://www.ratsastus.fi/uutiset/ratsastajainliiton-jasentallien-toiminta-on-ammattitaitoista-ja-valvottua/
Tarkemmat säännöt ja ohjeistukset löydät täältä: https://www.onnenpotku.fi/talli/saannot
Tallin säännöt ja yleisiä ohjeita
Talli ja sen ympäristö on hevosen koti, siellä tulee käyttäytyä asiallisesti ja rauhallisesti. Talli ei ole leikkipaikka eikä päiväkoti. Alaikäinen on aina huoltajan vastuulla. Opastathan lastasi toimimaan turvallisesti hevosten kanssa noudattamalla näitä ohjeita.
Tallillamme toisten kiusaaminen (nimittely, arvostelu, välttely, vaklaaminen jne.) on kiellettyä. Tallillamme kaikki ovat kaikkien kavereita ja kaikkia autetaan ikään, sukupuoleen tai tasoon katsomatta.
Ethän kulje tallilta toiselle samoissa vaatteissa, varusteissa tai kengissä. Hevosten tarttuvat taudit voivat olla kohtalokkaita varsoille ja vanhoille hevosille. Vältäthän ylimääräistä hevosten koskettelua samasta syystä.
Jos olet jostain asiasta epävarma kysy rohkeasti tallihenkilökunnalta neuvoa. ?
Tupakointi on kielletty kaikkialla muualla kun niillä merkityillä paikoilla! Kysy henkilökunnalta lisää.
Vieraat eivät käsittele hevosia.
Älä lähesty vieraita hevosia. Jotkut hevosista ei välitä vieraista ihmisistä ja näin vältytään vahingoilta.
Tarhoihin ja karsinoihin meno on kielletty ilman lupaa. Karsinoissa aina yksi ihminen, toinen ihminen voi hetkellisesti auttaa jossain. Varmista aina, että karsinan ovi on kunnolla kiinni kun lähdet.
Ethän tuo lemmikkieläimiä tallialueelle turvallisuussyistä!
Hevosten ollessa tarhassa ne viettävät vapaa-aikaansa, joten annathan niiden olla rauhassa. Älä syötä tai kurkota silittelemään sähköaitojen ylitse. Voit saada itse tai hevonen ikävän sähköiskun aidasta.
Hevosten ruokkiminen ja makupalojen antaminen on ehdottomasti kielletty ilman lupaa! Sopimattomien herkkujen/ruuan antaminen voi aiheuttaa vakavia seurauksia.
Tunteja seurataan kentän ulkopuolella, aitojen sisäpuolella oleminen on kielletty. Tunteja ei saa häiritä.
Jokaisella hevosella on omat varusteet, älä vaihda varusteita tai vaihda uusiin ilman lupaa. Uusien varusteiden sopivuus on tarkistettava ennen käyttöä henkilökunnalla.
Jätä hevosen/ponin jouhien siistiminen/leikkaaminen/nyppiminen opettajalle tai tallin henkilökunnalle.
Jokainen siivoaa omat jälkensä, talli pidetään siistinä ja kulkureitit vapaana tavaroista.
Talli on avoinna ratsastuskouluasiakkaille normaalisti n. klo 16.00 - 20.30, poikkeuksena pyhäpäivät ja viikonloput.
Jos hevonen/varusteet vahingoittuu ratsastajan laiminlyödessä ohjeita/sääntöjä on ratsastaja (alaikäisen tapauksessa huoltaja) korvausvelvollinen.
Huomioithan, että hevosen kanssa toimimiseen liittyy aina vaaroja ja mahdollisuus loukkaantua. Tiedostathan ratsastukseen liittyvät riskit esim. putoaminen, tasapainon menetys ratsailla, hevosen säikähtäminen yms.
Ratsastajan varusteet
Ratsastukseen soveltuvat käsineet.
Ratsastuskypärä! Tällä hetkellä tallilla ei ole valitettavasti lainakypäriä tarjota. Aiemmat hajakokoja olevat lainakypärät eivät täytä VG1 merkintöjä. Suosittelemme oman kypärän hankkimista tai lainaamista tallikaverilta, kysyä voi esim. Talli Onnenpotku Facebook ryhmästä. Varmistakaa kypärästä, että siitä löytyy VG1 merkintä.
Ratsastushousut tai ei liukasta materiaalia olevat housut, ilman vahvoja saumoja reisien sisäpuolella.
Ratsastukseen soveltuvat kengät eli kannalliset kengät
Pitkät hiukset tulee pitää kiinni.
Lävistykset, korvakorut yms. omalla vastuulla.
Muut vaatteet pitää olla sellaisia ettei voi jäädä kiinni mistään.
Hyvän, valppaan ja avoimen mielen oppimaan uutta!
Kausikortin ehdot ja rästikäytännöt
KAUSIKORTIN EHDOT
Jos et jatka normaalisti kausikortilla seuraavaa kautta tulee se ilmoittaa välittömästi neljä viikkoa ennen tulevan kauden laskun 1. eräpäivää (eli viimeistään 20.05 tai 20.11) tai mielellään jo aikaisemmin. Muuten joudumme perimään lähetetystä laskusta puolet kausikortin hinnasta.
Huoltajat ilmoittavat lastensa kausikortin keskeyttämisestä sähköpostilla tai tekstiviestillä ratsastuskoulu@onnenpotku.fi/ Tiina 040-5186858.
Varmistathan, että viesti on tullut perille ajoissa. Kiitos!
Kausikortti on henkilökohtainen. Hevosjako määritetään tunnille erikseen ratsastajan koon, osaamisen ja tunnin tehtävän mukaan.
Kausikortti on aina sitova ja se jatkuu automaattisesti. Kausikortti pitää erikseen keskeyttää, jos ei jatka syys- tai kevätkaudelle!
Kausikortti sisältää aina 26 ratsastuskertaa. Jos kaudella on vähemmän viikkoja kuin ratsastuskertoja, ylimääräiset kerrat käytetään "rästeinä" opettajan kanssa ennalta sovitussa ryhmässä.
Ratsastuskoulun ohjelma koostuu kahdesta eri kaudesta, kevät- ja syyskaudesta. Näiden välissä on ratsastuskoulu on muutaman viikon kesälomalla, jolloin ei ole mitään ratsastuskoulutoimintaa.
HYVÄ TIETÄÄ
Painoraja: alle 90 kg
Miksi painorajat ovat olemassa?
Painorajat ovat olemassa hevosen hyvinvointia varten. Ylipaino on hevosen selälle erittäin raskasta kantaa ja se voi aiheuttaa vahinkoa hevoselle. Voit ehdottomasti pitää silmällä meidän muita kursseja, järjestämme maastakäsittely-kursseja, jossa ei nousta selkään.
Meillä Onnenpotkun jokaisella hevosella on yksilökohtainen painoraja, joka määräytyy hevosen kunnon, koon ja iän mukaan. Painorajat ovat olemassa meidän hevostemme hyvinvoinnin vuoksi. Huolehtimalla painorajoista ja siitä, että jokainen hevonen tekee tasapuolisesti töitä, ovat ratsastuskoulumme opetushevoset olleet hyvin pitkäikäisiä. He ovat arvokkaita yhteistyökumppaneitamme ja siitä syystä, kannustamme ratsastajiemme huolehtimaan omasta kunnosta myös oman terveyden kuin hevostemme terveyden vuoksi.
Me suosittelemme suuresti oheisliikuntaa ratsastusharrastuksen tueksi. Miksi? Koska se kehittää omaa jaksamista ja lihaksia, joita tarvitaan ratsastaessa. @ratsastajainliitto on tehnyt hienot koosteet "Ratsastuksen lajianalyysi" ja "Ratsastuksen terveysprofiili" siitä minkälaista liikuntaa on hyvä hyödyntää ratsastuksen tueksi.
TÄRKEÄÄ: VOIMASSA OLEVA VAKUUTUS
Edellytämme kaikilta Onnenpotkun kausikortilla ratsastavilta asiakkailta voimassa olevaa tapaturmavakuutusta (joka kattaa myös ratsastustapaturmat). Suosittelemme Suomen Ratsastajainliiton jäsenyyttä esim. Onnenpotkun ratsastajat Ry tai Green cardia.
TUNTIPERUUTUKSEN EHDOT JA RÄSTIKÄYTÄNNÖT
Peru tunti Hopotissa. Hopoti käytössä. joka helpottaa irto- ja rästituntien varaamista.
Vuodesta 2023 alkaen otamme saman käytännön käyttöön kuin muilla ratsastuskouluilla eli samalta kaudelta tulevat rästit on käytettävä saman kauden aikana.
Rästitunnit suoritetaan erikseen sovittuna viikkopäivänä
saman kauden aikana!
Pitkäaikaisista poissaoloista sovittava erikseen Tiina K:n kanssa.
Rästit suoritetaan opettajan tarjoamassa rästipaikoilla. Emme ole velvollisia tarjoamaan rästijän tasoa vastaavaa rästituntia, sillä vapautuvat rästipaikat ovat satunnaisia. Kaikki ryhmät, joissa on tilaa täytetään ensisijaisesti rästijän tai ryhmäntasosta riippumatta. Opettaja vaatii enemmän/vähemmän riippuen ratsastajan tasosta, joten opetus on yksilöllistä ryhmän vakiotasosta riippumatta.
Ratsastamalla sinulle osoitetulla kausikorttipaikalla tuet hevosten hyvinvointia ja niiden työmäärä säilyy maltillisena.
Jos tuntia on ehtinyt mennä yli 30min ja jostain syystä keskeytyy, emme ole velvollisia korvaamaan tuntia.
Ennalta ilmoittamatonta poissaoloa emme korvaa.
Varatun rästitunnin jos peruu, siitä ei saa uutta rästiä ilman lääkärintodistusta.
Jos ratsastuskoulu joutuu perumaan tunnin syystä x, siitä tulee aina rästi.
MUUTOKSIA 01.01.2023 ALKAEN
Jokainen ratsastaja on varannut määrätyn tuntipaikan kausikortille tullessaan. Yleisesti urheiluharrastuksessa sinulle osoittamasta kerralta jäädessäsi pois, menetät sen varatun vuoron. Me tarjoamme rästipaikat peruutetuille paikoille.
Tunnit tulee perua edellisenä päivänä klo 14.00 mennessä. Su tunnit tulee perua pe 14.00 mennessä),
jotta siitä saa korvaustunnin ja muilla ratsastajilla on mahdollisuus tulla rästille.
Mahdollisten peruutusten takia tallilla on oikeus yhdistää tunteja, jos ei saada rästijöitä tunneille. Näistä tulee aina erikseen ilmoitus.
Ohjeita ratsastustunnille
Ilmoitathan etukäteen tallille/opettajalle mahdollisista liikkumisrajoitteista, sairauksista ja allergioista. Näin opettaja voi varautua asiaan ja tarvittaessa muokata ohjelmaa sopivaksi. Ole rehellinen ratsastustaidoistasi.
Hanskojen ja kypärän käyttö on pakollista. Turvaliivin käyttöä etenkin estetunneilla suositellaan.
Tottele aina opettajan antamia ohjeita!
Olosuhteiden muuttuessa yllättäen opettajalla on oikeus muuttaa ratsastuspaikka, keskeyttää tunti, muuttaa ratsastustunti teoriatunniksi tai poistaa oppilas turvallisuusriskinä tunnilta. Asiakas, joka rikkoo jatkuvasti turvallisuusohjeita ja sääntöjä ohjataan muun harrastuksen pariin.
Tallille saavutaan ½ h ennen ratsastustunnin alkamista ja varataan aikaa tunnin jälkeen hevosen hoitamiselle.
Huomioithan, että alkeis- ja takaisin satulaan -kursseilla hevosen hoito ja varustaminen on osa opetusta ja sisältyy tuntiin eli opetus alkaa aina tasalta. Varusteet voi hakea valmiiksi etukäteen sinulle osoitetun ratsun karsinan eteen ja mitata jalustimet oikean mittaisiksi ennen satuloimista, karsinoihin ei saa mennä yksin näillä kursseilla ellei opettaja ole tätä erikseen ohjeistanut. Näiden kurssien jälkeen kausikortilla noudatetaan tätä samaa ½ h ennen ratsastustunnin alkamista ja varataan aikaa tunnin jälkeen hevosen hoitamiselle. Yllä mainitsemien kurssien tavoitteena on saada ratsastajat suoriutumaan itsenäisesti ratsun hoitamisesta ja varustamisesta, jolloin kausikortille osallistuminen on mahdollista.
Tuntiratsusi lukee valkoisella tussitaululla. Mikäli se ei ole edeltävällä tunnilla, voit alkaa varustamaan sitä. Löydät varusteet varustehuoneesta nimetyiltä paikoilta.
MITEN KOHDATA HEVONEN?
Lähesty vain tuttuja hevosia ja kohtaa ne rauhallisesti. Lue mahdolliset ohjeet hevosen karsinasta.
Varmista, että hevonen huomaa sinut ennen kuin menet sen karsinaan.
Voit antaa käden hevoselle haisteltavaksi ennen kuin silität hevosta.
Muistathan ettei hevosia saa syöttää ilman lupaa.
Ethän mene koskaan hevosen taakse, hevonen saattaa potkaista.
Hevonen tulee harjata huolella, erityisesti satulan alunen, kainalot sekä jalat. Kaviot putsataan aina ennen tuntia. Hevosta ei jätetä valvomatta hoitopaikalle/karsinaan. Se voi jäädä kiinni jostain. Huomioithan, ettei meillä sidota hevosta karsinassa kiinni vaan riimunnaru jätetään hevosen kaulalle. Siitä voi ohjata hevosta tarvittaessa.
Jos huomaat hevosessasi jotakin mielestäsi poikkeavaa, ilmoita siitä opettajallesi. Esimerkiksi vaisu olemus, puuttuu kenkä, turvotusta tai haava.
Laitathan omat varusteesi valmiiksi ennen ponin varustamista. Mikäli sinulla on aikaa, katso jalustimien pituus kuntoon jo odotellessasi - tämä nopeuttaa tunnin alkamista. Voitte lähteä kohti maneesia tai ratsastuskenttää noin 5 minuuttia vaille tasaa kun ryhmäsi on valmis.
Kun tulet maneesiin tai lähdet sieltä, ilmoita muille liikkumisesi esim. "tullaan" tai "mennään" kuuluvalla äänellä. Tunnin alussa selkään nousu tapahtuu kentällä/maneesissa kaarrossa talliin päin, tunti myös päätetään kaartoon talliin päin.
Muista riittävät turvavälit tallissa, ulkona ja ratsailla.
Jos ratsastat liian lähellä edellä olevaa hevosta, se saattaa ärsyyntyä ja jopa potkaista. Älä myöskään ratsasta toisen ratsukon vierelle. Tämä voi laukaista hevosissa kilpailuvietin. Opettaja kertoo yleensä erikseen tunnin alussa minkä hevosten kanssa on ehdottomasti pidettävä turvaväli. Ota ratsastaessasi muut huomioon. Noudata ratsastusradan sääntöjä.
Hevonen aistii helposti mielialasi, asenteesi ja tunteesi.
Käytä raippaa huomaamattomasti, vain tarvittaessa ja hiljaa.
Mikäli hevonen ei jatka seuraavalle tunnille, löysää satulavyötä vain yhdellä reiällä ja nosta jalustimet, taluta hevonen talliin.
Jos putoat, älä jää roikkumaan ohjista. Jos joku muu putoaa, pysäytä hevonen ja odota rauhassa opettajan ohjeita.
Lannat on siivottava heti ratsastuksen jälkeen. Älä ratsasta lantakasan päältä, ettei se sekoitu kentän/maneesin hiekkaan.
Siivoa jälkesi ja palauta varusteet siististi paikalleen sekä hoida hevonen huolellisesti. Pese kuolaimet ja harjaa kuraiset suojat huolellisesti. Voit halutessasi pyyhkiä puhtaalla sienellä hien varusteista. Jos suojat ovat erittäin likaiset ne voi pestä ja viedä kuivumaan loimienkuivaushuoneeseen.
Jos hevosella oli sisäloimi, laitathan sen tunnin jälkeen takaisin. Varmista vielä henkilökunnalta tai karsinan edustalta, tuleeko hevoselle sisäloimi.
SOME- JA VALOKUVAUSOHJEISTUS
Ratsastuskoulun ratsastajat ja kävijät sitoutuvat noudattamaan tätä ohjeistusta.
Kun valokuvaat..
yksityisiä hevosia, pyydä aina lupa. Yksityisiä hevosia ovat kaikki ne ketkä eivät ole ratsastuskoulutunneilla. Jos kuvissa näkyy muita ratsastajia ja/tai ihmisiä, pyydä aina lupa
turvallisuus aina ensin!
Kun videokuvaat..
varmista opettajalta ja videolla näkyviltä ratsastajilta lupa tai editoi ne kohdat pois videolta, joissa näkyy muita ratsastajia tai opettaja
poista äänet videolta, ellei opettaja anna siihen erikseen lupaa käytä sellasia musiikkeja videoissa, jotka ovat hyvänmaun mukaisia eli ei esim. kiroilua
esim. Instagram tai TikTok - sovellus.
varmista, että sinulla on luvat julkaista kuva tai video esim. kuvissa esiintyviltä henkilöiltä /hevosten omistajalta on lupa, kuva on sinun ottama tai olet saanut luvan kuvaajalta julkaista kuvan
Huomioi, että kuvat ja kuvatekstit eivät saa loukata ketään! Hevosten piirteitä tai koulutustasoa ei ole sopivaa kommentoida negatiivisessa mielessä. Pientä huumoria saa olla. Omien ratsastustuntien analyysit on erittäin tervetullutta ja se kehittää omia taitoja.
Voit tuntipäivitykseen esimerkiksi kertoa: tunnin aihe, miten onnistuin, missä tarvitsen vielä harjoitusta, vaikuttiko jokin muu asia tämän päivän ratsastukseen esim. sää tai oma fiilis/jäykkyys.
TÄRKEÄÄ
Henkilökunta on se, joka hoitaa onnettomuus- ja vaaratilanteet niiden vaatimalla vakavuudella! Tilanteesta tiedotetaan huoltajalle tai yhteyshenkilölle, heti kun se on tilanteessa mahdollista. Muusta tallin toiminnasta, tapahtumista tai ikävistä asioista tallin henkilökunta hoitaa tiedotuksen.
Ethän estä henkilökuntaa tai tallin tilejä somessa. Tallin/henkilökunnan tulee olla mahdollista tarkistaa someen tuotettu materiaali tallista ja sen hevosista. Tarvittaessa tallin somevastaava ohjeistaa some-etiketistä ja muistuttaa tallin omasta someohjeistuksesta. Kiitos!
Laatinut Jasmin Rantanen & Talli Onnenpotku 2021
Ohjeita katsojille
Kentän läheisyydessä juokseminen ja meluaminen on kiellettyä, ohjeistathan vieraitasi jos he eivät ole tietoisia tallin säännöistä.
Opettajalle annettava työrauha. Opettaja vastaa oppilaiden ja hevosten turvallisuudesta tunnilla.
Tunnin pitämisestä vastaa opettaja, vanhemmat/katsojat eivät neuvo eikä kommentoi kesken tunnin toisten ratsastusta. Älä keskustele kovaäänisesti muiden kanssa katsomossa, häiritset silloin muita katsojia ja ratsastajia.
Älä kommentoi ratsastajien taitoja tai hevosia edes vierustoverillesi. Jokaisella on oikeus olla tunnilla/rataharjoituksissa oppimassa.
Ratsastustuntia/rataharjoituksia katsellessasi käyttäydy asiallisesti tai poistu paikalta (opasta lapset toimimaan ohjeen mukaan).
Katsomossa liikutaan rauhallisesti, eikä rampata sisään ja ulos tai huudeta ja juosta.
Ole hiljaa paikoillasi, vältä äkkinäisiä liikkeitä ja ääniä. Laita puhelin äänettömälle ja vältä kuvatessasi salamaa. Valokuvatessa kysy aina lupa. Katso Instagramista someohjeistus tästä.
Opettaja voi poistaa häiriköivät katsojat pois.
Ole positiivinen ja kannustava.
Kun tulet maneesiin tai lähdet sieltä, ilmoita muille liikkumisesi esim. "tullaan" tai "mennään" kuuluvalla äänellä. Näin hevoset eivät säiky.
Jos huomaat, ettei joku hevonen tai asia ole kunnossa, ilmoita siitä välittömästi tallihenkilökunnalle.
Kiitos yhteistyöstä!
Jos huomaat, ettei joku hevonen tai asia ole kunnossa, ilmoita siitä välittömästi tallihenkilökunnalle.
Näillä ohjeilla ja säännöillä tallilla vallitsee mukava ilmapiiri ja turvallisuusriskit pienentyvät.
Kiitos yhteistyöstä!
Lasten osallistuminen
Meillä lapset saavat halutessaan omasta aloitteestaan ja vanhempiensa luvalla auttaa hevosten hoidossa ikätasonsa mukaisesti. Meille hevosten hyvinvointi on erittäin tärkeää ja tallitöistä vastaa aina vastuuhenkilö. Lain mukaan iältään 13-14- vuotiaat voivat tehdä kevyttä työtä ja 15-vuotta täyttäneet jo toimia enemmän henkilöstömme apuna. Nuoremmat voivat osallistua vain aivan kevyisiin yksittäisiin askareisiin ja samalla oppia hevosista ja olla osa talliyhteisöämme.
Nuoria meillä on paljon ja se on aina ollut talliyhteisömme voimavara. Monelle nuorelle tallityöt ovat myös ensimmäinen kosketus kesätöihin ja toimimme myös tänä kesänä 2022 yhtenä Nurmijärven kunnan kesätyösetelien työpaikkana.
Olemme Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli ja me noudatamme SRL:n jäsentallin kriteereitä. Tästä löydät SRL:n uutisen aiheesta. https://www.ratsastus.fi/uutiset/ratsastajainliiton-jasentallien-toiminta-on-ammattitaitoista-ja-valvottua/
Contact
PUHELINPÄIVYSTYS
Tiina puh. +358 405186858 (ma - su klo 10.00 - 20.00)
Jätäthän viestin, jos emme vastaa. Jos vastausta ei kuulu 48 tuntiin, ota uudelleen yhteyttä.
Tiina puh. +358 405186858 (ma - su klo 10.00 - 20.00)
Jätäthän viestin, jos emme vastaa. Jos vastausta ei kuulu 48 tuntiin, ota uudelleen yhteyttä.
News
Pricing
Yksityistunti
Lempeästi takaisin satulaan -kurssi
Irtotunti kausikortti (6 ratsukkoa)
Nappulatalutus
Kausikortti (6 ratsukkoa)
Pienryhmä (5 ratsukkoa) kausikortti
Pienryhmäkausikortti (4 ratsukkoa)
Käyntimaasto
Stablecards
Stablecards for sale
Yksityistunti
1 lessons
Buy
Irtotunti (6 ratsukkoa)
1 lessons
Buy
10x kortti (6 ratsukkoa)
10 lessons
Buy
10x kortti pienryhmä (5 ratsukkoa)
10 lessons
Buy
Käyntimaasto
1 lessons
Buy
Stablecard can also be bought when booking a lesson Read more
Transfer of bookings and stablecard credits:With family