AiKa-talli on SRL:n hyväksymä pieni ja lämminhenkinen talli Sipoon Martinkylässä. Tavallisten ratsastustuntien lisäksi talli tarjoaa kuntouttavaa hevosavusteista toimintaa lapsille ja nuorille. Ratsastustunnit sopivat kaikenikäisille, pääasiassa tallin asiakkaat ovat lapsia ja nuoria.  Tunteja on tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin sekä lauantaisin. Perheen pienimmille järjestetään talutusratsastusta lauantaisin klo 11-11.30 tai erikseen sopimalla muulloinkin - voitte koota vaikka oman pienen porukan ja kysellä omaa tuntia. Alle kouluikäisille on sunnuntaisin minikerho, jossa opetellaan tallilla olemista, tutustutaan poneihin, hoidetaan ja ratsastetaan. Tallilla on mahdollista saada myös ajo-opetusta. Erilaiset kurssit ja teemapäivät kuuluvat tallimme ohjelmaan.  Talli tarjoaa opintoretkipäiviä pienille koululaisryhmille.  Monia ponisynttäreitä on vietetty tallilla. Erityisen suosittuja ovat PONIKURSSIT, joista on hyvä aloittaa ratsastusharrastus. Ponikursseihin kuuluu monipuolinen hevostaitojen opettelu ja harjoittelu. Ratsastustuntien opetuksesta vastaa ratsastuksenohjaaja Essi Kajander sekä pararatsastusohjaaja Minnaliisa Raatikainen.  

Tallilla on monen vuoden kokemus erityislapsille ja –nuorille tarjottavasta sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta, joka on ennaltaehkäisevä ja korjaava sosiaalisen kuntoutuksen menetelmä syrjäytymisen ehkäisyssä.  Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan lisäksi talli tarjoaa neuropsykiatrista valmennusta hevosavusteisesti talliympäristössä.  Nämä menetelmät antavat suunnan ja viitekehyksen toiminnallemme. Tallilla on toimintaa myös kehitysvammaisille. Pararatsastus- ja para-ajotunneista vastaa pararatsastusohjaaja Minnaliisa Raatikainen. Tallilla toimii myös KV-nuorten kerho joka toinen lauantai.  Toiminta sopii sellaisille, jotka hyötyvät vahvasta tuesta ja ohjauksesta. Toiminnalle asetetaan tavoitteet yhdessä perheiden ja mahdollisen hoitotahon kanssa. Toiminnalla vahvistetaan itsetuntoa, opitaan toiminnanohjauksen taitoja, harjoitellaan ylläpitämään tarkkaavuutta, rauhoittumaan sekä opitaan sosiaalisia taitoja. Kuntouttavasta hevostoiminnasta löydät lisää tietoa kotisivuiltamme.  Kuntouttavan hevostoiminnan ohjauksesta vastaa erityisopettaja, SPHT-ohjaaja, MinD-voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja ja NEPSY-valmentaja  Aila Kajander.

Talli tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden eri alan opiskelijoille työharjoitteluun. 

Tervetuloa mukaan toimintaamme sinulle sopivalla tavalla. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

 

 

Contact

Parhaiten vastaamme puhelimeen arkena päivällä. Voit jättää myös tekstiviestin, niin otamme yhteyttä. Kotisivuilta löytyy yhteydenottolomake, jolla yhteydenotto sujuu kätevästi.

News