AiKa-talli on SRL:n hyväksymä pieni ja lämminhenkinen talli Sipoon Martinkylässä. Tavallisten ratsastustuntien lisäksi talli tarjoaa kuntouttavaa hevosavusteista toimintaa lapsille ja nuorille. Ratsastustunnit sopivat kaikenikäisille, pääasiassa tallin asiakkaat ovat lapsia ja nuoria.  Tunteja on tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin sekä lauantaisin. Perheen pienimmille järjestetään talutusratsastusta joko perjantaisin tai  lauantaisin tai erikseen sopimalla muulloinkin.  Tallilla on mahdollista saada myös ajo-opetusta. Erilaiset kurssit ja teemapäivät kuuluvat tallimme ohjelmaan.  Talli tarjoaa opintoretkipäiviä pienille koululaisryhmille.  Monia ponisynttäreitä on vietetty tallilla. Erityisen suosittuja ovat PONIKURSSIT, joista on hyvä aloittaa ratsastusharrastus. Ponikursseihin kuuluu monipuolinen hevostaitojen opettelu ja harjoittelu. Ratsastustuntien opetuksesta vastaa ratsastuksenohjaaja Essi Kajander.  

Tallilla on monen vuoden kokemus erityislapsille ja –nuorille tarjottavasta sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta, joka on ennaltaehkäisevä ja korjaava sosiaalisen kuntoutuksen menetelmä syrjäytymisen ehkäisyssä.  Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan lisäksi talli tarjoaa neuropsykiatrista valmennusta hevosavusteisesti talliympäristössä.  Nämä menetelmät antavat suunnan ja viitekehyksen toiminnallemme.  Toiminta sopii sellaisille, jotka hyötyvät vahvasta tuesta ja ohjauksesta. Toiminnalle asetetaan tavoitteet yhdessä perheiden ja mahdollisen hoitotahon kanssa. Toiminnalla vahvistetaan itsetuntoa, opitaan toiminnanohjauksen taitoja, harjoitellaan ylläpitämään tarkkaavuutta, rauhoittumaan sekä opitaan sosiaalisia taitoja. Kuntouttavasta hevostoiminnasta löydät lisää tietoa kotisivuiltamme.  Kuntouttavan hevostoiminnan ohjauksesta vastaa erityisopettaja, SPHT-ohjaaja, MinD-voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja ja NEPSY-valmentaja  Aila Kajander.

Talli tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden sosiaalialan opiskelijoille työharjoitteluun. Talli tekee yhteistyötä lähikuntien lastensuojelun kanssa sekä nuorisokotien ja Iceheartsin kanssa.

Tervetuloa mukaan toimintaamme sinulle sopivalla tavalla. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

 

 

News