Hevosopiston ratsastuskoulu on SRL:n hyväksymä ja valvoma. Ratsastuskoulu tarjoaa laadukasta opetusta ja hyvät harrastus- ja kehittymismahdollisuudet kaiken tasoisille ratsastajille. Ratsastuskoulu toimii Ypäjän Hevosopiston opetusharjoituskouluna. 


Ratsastustunteja järjestetään maanantaista torstaihin klo 17 - 21. Henkilökunta ja opiskelijat seuraavat ja ohjaavat hevosten hoidossa puoli tuntia ennen ja jälkeen ratsastustuntien. Talviaikaan ratsastustunnit pidetään pääasiassa lämmitetyssä Ypäjä-Hallissa ja kesäaikaan käytössä on useat kentät ja maastoreitit.


Ratsastuskoulun hevoset asuvat Hevosopiston 5-tallissa A-B puolella, takakäytävällä. Opetushevosemme ovat suomenhevosia ja puoliverisiä ratsuhevosia, jotka sopivat hyvin sekä aloittelevalle että pidemmälle ehtineelle ratsastajalle. Opetushevosemme ovat myös kilpailleet sekä koulu- että esteratsastuksessa.

Varatessasi tuntia otathan huomioon että hevostemme käytössä on hevosen painon mukaan laskettu painoraja.

Eläinlääkärit suosittelevat ratsastajan maksimipainoksi 17% ( ideaali alle 15%) hevosen painosta ja pyrimme noudattamaan tätä suositusta huolehtiessamme hevostemme hyvinvoinnista. Pyrimme kannustamaan ratsastajia muuhunkin liikunnallisuuteen. Hyvä kehonhallinta vähentää painorasitusta hevosta kohtaan ja auttaa myös ratsastuksen oppimisessa.  

Maksimi painoraja on 90 kg. Painorajan ylittyessä ratsastuskokeilut ja käyntipainotteiset tunnit ovat mahdollisia etukäteen sovittaessa. 

 

Tiedustelut ja tuntivaraukset sähköpostitse tai numeroon 040 8607 639. 

Tuntien peruutukset viimeistään 24h ennen tunnin alkua Hopotiin. Muista varata samalla korvaava tunti! Samana päivänä peruutetusta tunnista peritään normaali tuntimaksu.

News