Olemme ratsastuskoulu, joka sijaitsee Rovaniemen Ylikylässä, noin 7 km Sinettää kohti keskustasta.

Tarjoamme tasokasta ja turvallista ratsastusopetusta kaikentasoisille ratsastajille sekä kaikenlaista muuta hevostoimintaa. Tallimme puitteet takaavat hyvät ja laadukkaat harjoittelumahdollisuudet ympäri vuoden sekä turvalliset opetushevoset.

Meiltä saatavilla myös yksityistunteja, talutustunteja ja maastoratsastusretkiä ma-pe klo 14-17 ja viikonloppuisin sovitusti! Näitä palveluita varattavissa perinteiseen malliin eli ota yhteyttä meihin kotisivujemme kautta!

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Hopoti

Hopotin kautta varaat ja maksat kätevästi ratsastustunnit niin itsellesi kuin perheenjäsenellesi. Erilaiset hopotista varattavat palvelumme on eritelty omaksi kalenterikseen, jotka löydät varauskalenterista omina välilehtinä ja näin löydät kätevästi haluamiasi palveluita! Meille käyvät maksuvälineinä myös Smartum, Easy Break, Tyky-setelit, Ticket Mind and Body (mobiilimaksaminen) ja Sporttipassi. Kun haluat käyttää kyseisiä maksuvälineitä, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä meihin kotisivujemme kautta.

Hopotissa pystyt ostamaan ryhmätunneille irtotunteja, 10-kerran tuntikortteja kuin myös uutuutena kausikortteja! Varaa itsellesi vakituntipaikka ostamalla 10-kerran tuntikortti tai kokonainen kausikortti. Ostaessasi kausikortin, varaat itsellesi tai yhdelle perheenjäsenellesi vakituntipaikan tietyltä päivältä ja kellonajalta koko kauden ajaksi (kevät/syksy). Tuntien peruminen onnistuu ihan samalla tavalla kuin tavallistenkin tuntien osalta, jolloin kortillesi kertyy peruutuksen jälkeen puuttuva tunti saldona ja näillä saldoilla pystyt varaamaan itsellesi korvaustunteja haluamillesi tunneille. Saldoa kertyy myös kortillesi, jos tunti peruuntuu esim. kovan pakkasen tai pyhäpäivän vuoksi. Kausikortin ostaessasi pystyt maksamaan kausimaksun halutessasi myös kahdessa erässä ilman ylimääräisiä kuluja! Ensimmäisen erän eräpäivä on 7 vrk ennen kauden ensimmäistä tuntia ja toisen erän eräpäivä on kauden puolessa välissä. Hopotin tullessa käyttöömme kesken kauden, pystyy kausikortteja ostamaan ainoastaan seuraavalle kaudelle eli syksylle. Vastaamme mielellämme mieltä askarruttaviin kysymyksiin!

Jos haluat varata yhden vakituntipaikan lisäksi toisen tai kolmannen vakituntipaikan, ota meihin yhteyttä, jotta voimme lisätä sinut haluamillesi tuntipaikoille vakioasiakkaan alennushinnalla.

Viikkotunnit

Järjestämme eri tasoisia tunteja viikolla ja viikonloppuisin ympäri vuoden niin lapsille kuin aikuisille. Viikolla vakiotuntimme pyörivät maanantaista perjantaihin klo 17 – 20 ja viikonloppuisin järjestämme erillisiä talutus-, irto- ja ryhmätunteja tilauksesta. Tarjoamme myös lasten ponihetkiä, maastoretkiä ja erilaisia lisäpalveluja, lue lisää. Viikonloppuisin hevosemme saavat myös vapaapäivänsä suunnitellusti. Tallillamme järjestetään myös aktiivisesti valmennuksia, kilpailuja ja tapahtumia erityisesti viikonloppuisin! Tallillamme toimii aktiivisesti oma paikallinen ratsastusseuramme Riding Club HH ry.

Jos lukujärjestyksestä ei löydy sinulle sopivaa aikaa, otathan meihin yhteyttä, niin katsotaan yhdessä mitä voisimme sinulle järjestää!

Ennen ratsastustuntia

Tunninpidoista vastaavat koulutetut ratsastuksenohjaajamme ja -oppilaat. Tunneillemme saa osallistua myös omalla hevosella.

Hevosen varustamiseen liittyvä hoitajakulttuurimme on perinteisestä ratsastuskoulukulttuurista poikkeava, sillä haluamme että ratsastajamme kunnostavat ja varustavat itse hevosensa tunnille sekä huolehtivat myös tunnin jälkeen hevosen ja varusteiden huollosta. Näin ratsastaja ja hevonen pääsevät tutustumaan toisiinsa jo ennen ratsastustuntia, joka tekee yhteisestä ratsastuskokemuksesta kummallekin miellyttävämmän.

Tallissa on aina henkilökuntaa paikalla auttamassa tuntilaisia. Muistathan tulla laittamaan hevostasi ratsastuskuntoon hyvissä ajoin ennen tunnin alkua. Mikäli hevonen tarvitsee varustaa sinulle valmiiksi, pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta etukäteen.

Pakkasrajat

Talvisin pakkasrajat mitataan maneesin mittarista. Lasten (alle 18 v.) pakkasraja on -17 °C ja aikuisten -20 °C. Harvemmin järjestämme talvisin tunteja ulkokentällä. Hyvin harvoin pakkaset ylittyvät tiiviissä maneesissamme, jonka pystymme myös tarpeen tullen lämmittämään yöllä valmiiksi. Näin maneesi ei ehdi viilentyä yön aikana kireiden pakkasten aikana.

Kesäisin otamme huomioon mahdolliset hellejaksot, jolloin tunninpidon mahdollisuus arvioidaan tilanteen mukaan. Täällä pohjoisessa kuitenkaan sellaisia hellejaksoja harvemmin tulee, ettäkö emme pystyisi tunteja pitämään!

News