AJANKOHTAISTA: Huomio kymppikortilla tai muuten vajaata kautta ratsastavat - varatkaa jatkotuntinne ajoissa jotta paikka säilyy helposti. Jos haluatte ne laskulle, niin viesti Tarjalle.

Takaisin ratsaille? Torstaisin klo 18-18.30 on oikein hyvä aika palata satulaan, pitkänkin tauon jälkeen. Ensimmäisen kerran jälkeen opettaja voi ohjata sinut taitotasoasi vastaavalle tunnille. Toinen mahdollisuus on la klo 10-11.

Vakiotunnit: Tuntilukkari on valmis ja vakiotuntipaikat jaettu halukkaille. Huomio! Jos et mahdu vakipaikallesi niin ole yhteydessä Tarjaan, rästien ratsastaja siirretään tarvittaessa. Tähdellä merkityille paikoille voi saada vakipaikan.

Jos tilanteesi on muiden harrastusten tms vuoksi muuttunut, voit lähettää muutostoiveet perusteluineen täältä. Myös ehdotukset lisätunneista tai kursseista ovat oikein tervetulleita!

Rästitunneista saatavat tallikortit tulee käyttää kauden aikana eli keväällä 18.6.2023 mennessä. Tunteja voi ratsastaa myös etukäteen, jos tietää jo olevansa poissa vaikkapa hiihtolomalla. Kauden viimeiset tunnit ovat yleensä täysiä.

Huom! 1.1.2022 lähtien iltatuntien peruutusaika on 24h aiemmin käytetyn 12h peruutusajan sijaan!

Sairastapausperuutukset 24h sisällä opettajien kautta.
Irto- ja rästituntivaraukset on tehtävä edellisenä päivänä klo 24 mennessä!!

Huom! Este- ja puomitunneilla on käytettävä turvaliiviä. Lainattavia liivejä on tallilla reilusti. 

Huomio! Drive-In tauolla tammi-helmikuun. Ole yhteydessä Iidaan jos haluatte varata talutusta!
TALUTUSRATSASTUSTA ilman ajanvarausta (Drive In!) joka tiistai klo 17. (tule paikalle klo 16.45)

15 min talutuksen voi varata halutessaan.

6-100v aloittelevat ratsastajat voivat myös varata suoraan Hopotista 30min Talutusratsastuksen. Huom! 1h ratsastusryhmiin tarvitaan jo ainakin vähän aiempaa kokemusta, valitse itsellesi sopiva taso keskustelemalla ratsastuksenopettajan kanssa tai käy ensin torstain puolituntisella! Taitotasot

Muistathan päivittää ratsastajatietosi - jos taso on vanha voi Hopoti tarjoata ihan vääriä tunteja sinulle! Tarkistathan myös kasvun, sekä pituus että paino ovat olennaisia tietoja hevosia jaettaessa!

Ovathan jäsenasiasi kunnossa? Helpoin tapa on täyttää yhteystietolomake ! Merkitse jäsenyytesi myös Hopotin perustietoihin.

Jos haluat jatkossa sähköpostilla viestejä Imatran Ratsastajat Ry:ltä tai SRL:ltä niin voit päivittää tietosi:  Ratsastajan yhteystietolomake
Jakelussa mukana olo ei edellytä IRan jäsenyyttä!

Tarkistathan muut ajankohtaiset asiat nettisivujen etusivulta. Varauskalenterin Tapahtumat -näkymästä löytyy tietoja myös täältä Hopotista!

===========================================

Imatran Ratsastajat ry on perinteikäs Ratsastajainliiton alainen seura, joka pyörittää omaa tallia Imatran Tainionkoskella.

28 hevosen talli on yksi harvoista maassamme toimivista seuravetoisista talleista. Sen toiminta on jakaantunut kahteen osaan; ratsastuskouluun ja karsinapaikkoja puolihoidolla tarjoavaan yksityishevostalliin.

Hevosia ja poneja seuralla on tällä hetkellä käytössä 15. Näiden kokeneiden opetushevosten ja osaavien opettajien johdolla ratsastuksen saloihin tutustuu maneesilla viikoittain noin 140 eri ikäistä ratsastajaa.

Ryhmäkoko tunneilla on verrattain pieni (max 8 ratsukkoa, normaali ryhmäkoko on 6 ratsukkoa). Näin taataan tehokas, yksilöllinen ja turvallinen opetus. Tunteja on kuutena päivänä viikossa, sunnuntaisin hevoset lepäävät.

Aloitteleville lapsille on tarjolla puolen tunnin talutustunteja, joilla ratsastetaan pääasiassa poneilla. Tunnin ryhmien taso vaihtelee alkeistunneista HeB-heA -tasoon. Pienimmillekin ratsastajille on 15 minuutin talutuksia, joissa toki isompikin voi käydä ottamassa ensi tuntumaa.

Tuntien sisältö on monipuolinen, sillä meillä pääsee niin hiomaan koulukiemuroita, kirmaamaan maastossa kuin hyppämään esteitäkin. Toisinaan ratsastamme ilman satulaa tai kevennämme tuntia leikkimällä erilaisia ratsastusleikkejä.