Koivurinteen issikkatila Pälkäneellä on yksi kolmestatoista Suomen islanninhevosyhdistyksen (SIHY) hyväksymästä askellajiratsastustallista. SIHY-jäsentalleilla kansainvälisesti luokiteltu FEIF-ratsastuksenohjaaja ohjaa 75% tunneista - näin taataan, että asiakkaat saavat ammattitaitoista ohjausta askellajiratsastuksessa.

Koivurinteessä ratsastetaan aina pienryhmissä, kannustavassa ja letkeässä ilmapiirissä, joka antaa jokaiselle ratsastajalle rauhan oppia omaan tahtiinsa ja nauttia ratsastuksesta. Ohjaus keskittyy paljon ratsastajan tärkeimpään työkaluun, istuntaan. Teemme tunneilla vaihtelevia harjoituksia, kunkin ratsukon tason huomioon ottaen.

Tärkeä osa tallikäyntiä on hevoseen tutustuminen ja sen hoitaminen kaikessa rauhassa. Hevostaitojen opettaminen on oleellinen osa tarjoamaamme palvelua. Hevosen syvälliseen tuntemiseen ja ymmärtämiseen tarjoamme myös teemoittain suunniteltuja "Islanninhevostaitaja"-tunteja.

Askellajiratsastustunteja kentällä järjestetään kaiken tasoisille ratsastajille. Maastoretkiä tarjoamme kokeneille ratsastajille Äimälän kylän vaihtelevissa maastoissa.

Alkeismaastollamme saa perusopastuksen ratsastukseen kentällä, jonka jälkeen vaellellaan metsäpolkuja rauhallisessa tahdissa. Näillä retkillä ohjaaja on mukana kävellen.

Kurssipäiviä järjestämme ympäri vuoden eri teemoilla. Kesäaikana suosituin ohjelmamme on Kesäpäivä issikkatilalla; koko päivän kurssi, joka sisältää askellajitunnin, maaston, hevosten uittamista omassa rannassamme ja päivän ateriat. 

Meillä on ystävälliset ja työhönsä sopivat hevoset, joilla kaikilla on 4-5 askellajia. Hevosemme asuvat pihattolaumoissa, niillä on suojan ja pehmeän makuupaikan tarjoavat pihatot, tilavat tarhat ja laitumet sekä automatisoitu, tiheä heinäruokinta. Hevoset ovat perheenjäseniä ja jokaista hoidetaan ja kohdellaan yksilönä.

Tallin omistaa ja ratsastuksenohjauksesta vastaa kokenut FEIF-ratsastuksenohjaaja Kati Susi, jolle on sydämen asia  jakaa tietoa islanninhevosen erityispiirteistä, askellajeista ja alkuperästä.

Olet lämpimästi tervetullut Pälkäneelle, Äimälän kylään!

News