Talli Fludabaer on Vihdissä Tarttilan tilalla idyllisessä järvimiljöössä maaseudun rauhassa toimiva islanninhevosten ratsastuskoulu ja täyshoitotalli. Tarjoamme laadukasta ratsastuksenopetusta hyväluonteisilla ja hyvin koulutetuilla issikoilla viihtyisissä puitteissa kaiken tasoisille ratsastajille. Asikkaidemme käytössä ovat moderni tallirakennus sosiaalitiloineen, valoisa ja hyväpohjainen maneesi, valaistu ratsastuskenttä, issikoiden virallinen 250m pitkä kisarata ovaalibaana "baana" sekä lähiseudun maastot.

Tavoitteenamme on tarjota laadukasta askellajiratsastuksen opetusta hyvillä askellajihevosilla ja tutustuttaa ihmiset islanninhevosten erityispiirteisiin ja askellajeihin, tölttiin ja passiin.  Painotamme paljon istunnan tärkeyttä ratsastuksessa, reiluutta ja hevoslähtöisyyttä hevosen käsittelyssä ja hevosen luontaista tapaa toimia ja oppia sekä pehmeää ja ymmärtäväistä asennetta niin hevosia kuin muita ihmisiä kohtaan. Pyrimme tarjoamaan turvallisen, rauhallisen ja tasapainoisen oppimisympäristön niin hevosille kuin ratsastajillekin. Meillä kaikki saavat harrastaa omalla haluamallaan tasolla, läsnäolevasti, ymmärtävästi, rennosti ja rauhassa mutta halutessaan myös tavoittellisesti kehittyen. Järjestämme pääosin ratsastustunteja kentällä ja maneesissa. Muutaman kerran viikossa on tarjolla myös maastoja. Tarjoamme myös pilatesta niin matolla kuin hevosen selässä. turpaterapiailtoja sekä myös tavoitteellista valmennusta kilpailemisesta kiinnostuneille.

Meillä viikkotunnit toimivat vähän ”jumppatuntien tapaan”, eli voit tulla mille tahansa tunnille milläkin viikolla omien aikataulujesi mukaan. Joustava varausjärjestelmä Hopoti tekee tuntien hallinnoimisesta helppoa ja joustavaa. Meillä ei siis tarvitse sitoutua joka viikko samalle tunnille vaan voi tulla ja mennä miten itse haluaa. Myös silloin-tällöin tulijoiden on helppo tulla mukaan meidän iloiseen joukkoon nauttimaan ihanista hyvätölttisistä issikoista ja askellajiratsastuksesta.

Kentällä järjestettäviä tunteja on meillä kaiken tasoisille, niin lapsille kuin aikuisille, kokeneille ja kokemattomille. Tunnilla tehtävät harjoitukset määrittyvät myös sen mukaan, keitä tunnilla on ja myös hevosvalinnalla voidaan paljonkin vaikuttaa siihen, että eritasoisilla ratsastajilla on mielekäs tunti, vaikka tunnilla olisi eritasoisia ratsastajia. Perustason tunneilla keskitytään vielä paljon ihan perusratsastukseen huomioiden toki islanninhevosten erityispiirteet. Edistyneempien tunneilla päästään jo syvemmälle askellajiratsastukseen kiemuroihin ja erityisesti töltin ratsastamiseen.

Pääosin maastoille vaaditaan jo aikaisempaa ratsastuskokemusta, koska joudumme liikkumaan myös autoteillä.Toisinaan on myös rauhallinen kävelymaasto niille, jotka haluavat vain nauttia rauhallisesta menosta hevosen kanssa luonnossa.

Käytössämme on kymmenen hyvin koulutettua ja mukavaa islanninhevosta, joista löytyy sopiva ratsu niin aloittelijoille kuin kokeneemmallekin harrastajalle. Opetuksesta vastaa Katariina Koskela, jolla on yli 20 vuoden kokemus issikoista, askellajiratsastuksen opettamisesta, tuomaroinnista ja kilpailemisesta kansainvälisellä tasolla. Kaikki opettajina toimivat, ovat kokeneita askellajiratsastajia, joten islanninhevosten erikoisaskellajihin pääsee syventymään jokaisella tunnilla.

Meille pääsee pääkaupunkiseudun vilinästä nopeasti valaistuja valtateitä pitkin eikä matka-aikaa kerry Espoosta Kehä III:lta kuin 20 minuuttia. Vihdin kirkonkylältä pääsee vaikka pyörällä, koska matkaa on vain noin kolme kilometriä. Myös muista suunnista Tarttilaan on helppo tulla, Porintie (VT2) ja Hanko-Hyvinkää tie kulkevat vain muutaman kilometrin päästä.

Maksuvälineinä meillä käy myös Smartum, Edenred, ePassi ja Tyky-setelit.

 

News