Tervetuloa Tupasvillan issikkatilalle!

HUOM! KUN VARAAT TUNTEJA, LUE TUNNIN KUVAUS! SIELLÄ SAATTAA OLLA LISÄTIETOA ESIM TALLILLE SAAPUMISESTA. 

LUE MYÖS ETUSIVULTA  SÄÄNNÖT


Tupasvillan issikkatila on islanninhevostalli Kangasalan Ruutanassa. Talli on Suomen islanninhevosyhdistyksen (SIHY) hyväksymä askellajiratsastustalli. SIHY-jäsentalleilla kansainvälisesti luokiteltu FEIF-ratsastuksenohjaaja ohjaa vähintään 75% tunneista - näin taataan, että asiakkaat saavat ammattitaitoista ohjausta askellajiratsastuksessa. Tupasvillassa molemmat tuntien ohjaajat, Hanna ja Rauha Hirvonen ovat FEIF 1- tason ratsastuksenohjaajia, joten meillä FEIF-ohjaajan antamaa opetusta saa 100% tunneista.

Tarjoamme askellajiratsastustunteja pienryhmissä, joita ohjaa tallin oma väki. Toisinaan tallilla vierailee valmentaja, jonka kursseille saattaa löytyä yksittäisiä paikkoja. Tupasvillan tallilla järjestetään myös Suomen islanninhevosyhdistyksen lisenssikursseja ja muita teemapäiviä.

Tallin sisätilat remontoitiin keväällä -21. Hevosille on muutama boksi ja isompi pihattokarsina sekä isot tarhat, joista kesällä pääsee myös suoraan laiduntamaan. Hevosille on ympäri vuoden sulana pysyvät vesiautomaatit. Tallissa on lämpöeristetty pesuhuone, jossa on loimien pesukone ja myös tilaa hevosen pesuun.

Ratsastustunnnit pidetään 23x50 m valaistulla kentällä.  Kursseilla ja edistyneempien tunneilla voidaan ratsastaa myös tallin omalla ovaaliradalla. Tupasvillassa asustaa treeniaikojen vaihtelun mukaan 6-8 islanninhevosta, joista tällä hetkellä 4-5 on asiakaskäytössä.

Kentän laidalla on katoksessa pieni "katsomo", jossa on viileitä ilmoja varten kaksi terassilämmitintä. Satulahuone on remontoitu viihtyisäksi syksyllä -20, ja siellä voivat esim vanhemmat odotella lasten tunnin ajan. Satulahuoneessa on keittiö, jossa voi keitellä kahvia, ja jääkaapissa voi säilyttää omia eväitä. Satulahuoneessa on myös asiakasvessa.

News