Vanhamäen tallin alkutaival

Vanhamäen talli aloitti toimintansa vuonna 1998, jolloin Vanhamäen vanhasta viljakuivaamosta rakennettiin tallitilat kuudelle hevoselle.

Ensimmäinen hevonen oli ostettu jo pari vuotta aiemmin ja haettu tilan lemmikiksi Siilinjärveltä. Kyseessä oli suomenhevostamma O.P.Tuisku, joka työhevostaustaisena ja hellyttävänä hevosena toimittikin yleishevosen virkaa Vanhamäellä aina eläkeikäänsä saakka. Varsoipa tammamamma yhden varsankin tuona aikana.

Hevosmäärä kasvoi tarpeen mukaan ja tallitiloja laajennettiin vuosien varrella. Tänään karsinapaikkoja on itse tallissa kahdeksan. Lisäksi tallialueelta löytyy erilliset pihatot sekä pienille poneille rakennettu “ponila”.

Maneesi Vanhamäelle rakennettiin vuonna 2004. Halli on täysimittainen (20×60) ja sen toiseen päähän nousi vuonna 2006 hulppea monitoimitila, jota kutsutaan Syke-taloksi.

Syyskuussa 2012 otettiin käyttöön uusi talli jossa on 9 tilavaa karsinaa ja pieni huoltotila.

 

Tallimme tänään

Vanhamäen Talli yksityistettiin ja tehtiin liikkeenluovutus  2021 vuoden alusta, Yrittäjäksi tuli Anne-Leena Pellikka ja yhteistyö Wanhan Koulun Tallin kanssa alkoi. Nimi muutettiin Wanhamäen Talliksi.

Tällä hetkellä tallissa asustaa vaihtelevasti n. 15 opetuskäytössä olevaa hevosta ja ponia.

Ratsastustunteja pidetään arki-iltaisin sekä lauantaisin. Loma-aikoina pyörivät suositut ratsastusleirit. Viikonloppuleirejä ja-kursseja pidetään tilauksesta vähintään kuuden hengen ryhmille. Tallilla järjestetään kuukausittain ratsastuskilpailuita ja ulkopuolisia valmentajia vierailee myös säännöllisesti.

 

News