Stalregelment
Eigen regels en praktijken van bedrijven
Tervetuloa tallille! Tallin säännöt on laadittu asiakkaiden, henkilökunnan ja hevosten turvallisuutta ajatellen. Tutustu sääntöihin rauhassa ja ole rohkeasti yhteydessä tallin henkilökuntaan, mikäli sinulla on mitään kysyttävää.
1. Noudatathan tallin aukioloaikoja, henkilökunta on tuolloin paikalla sinua varten. Henkilökunnan antamat ohjeet ovat tärkeitä kaikkien turvallisuuden vuoksi.
Saavu tallille ajoissa, mikäli hevonen pitää laittaa kuntoon, jotta voit siihen rauhassa tutustua ja harjata huolella. Mikäli tulet etuajassa ja hevosesi on vielä ulkona, voit odotellessa hakea varusteita valmiiksi satulahuoneesta ja puhdistaa niitä.
Huom : kaiken maailman viruksia on liikkeellä, myös hevosten koronaa! Vaihda ehdottomasti vaatteet jos käyt muilla talleilla ja desinfioi ne varusteet, joita et voi vaihtaa! Tallin sisäänkäynti parkkipaikan puolelta ja siinä sisäpuolella heti virkon-s astia missä kastetaan kengänpohjat, mutta muu desinfiointi pitää tehdä jo valmiiksi. Meillä on myös kilpahevosia sekä yksi tiine tamma, emme halua niiden eikä muidenkaan sairastuvan!
2. Rauhallinen ja maltillinen käytös on hevosten kanssa tärkeää. Hevoset ovat pakoeläimiä, jotka saattavat säikähtää äkkinäisiä liikkeitä ja kovia ääniä. Lisäksi liika liikehdintä tallissa luo stressiä, ethän raahaa kavereita talliin mukaan, maneesiin voi kyllä tulla katsomaan tuntia. Talli ei ole vakuuttanut tallilla vierailevia ihmisiä.
3. Hevosten karsinoihin ei tule mennä ilman lupaa. Myöskin ulkoilutarhoihin ja laitumille meno ilman lupaa on kielletty. Koiria ei mielellään mukaan tallille, jos kuitenkin koiraa ei voi jättää kotiin, ethän tuo sitä talliin sisään tai maneesiin pelästyttämään hevosia.
4. Hevosen ruokinta on suunniteltu yksilöllisesti jokaiselle hevoselle. Ylimääräinen ruokinta voi vaarantaa hevosen terveyden tai muuttaa hevosen käytöstä, siksi hevoselle ei saa syöttää mitään ilman henkilökunnan lupaa.
5. Jokaiselle hevoselle on omat, hevoselle sovitetut varusteet. Säilytäthän varusteita niille tarkoitetuilla paikoilla, jotta varusteet eivät joudu väärälle hevoselle. Mikäli varusteelle on olemassa ripustamista varten tarkoitettu paikka, kuten puomi tai pukki, käytä sitä satuloiden ja suitsien ripustamiseen hevosta kuntoon laitettaessa. Lattialla olevat arvokkaat varusteet saattavat rikkoutua tai aiheuttaa vaaratilanteen joutuessaan hevosen tai ihmisen jalkoihin. Kysy henkilökunnalta lisäohjeita tarvittaessa. Muistathan, ettei hevosta saa jättää valvomatta varusteet päällä karsinaan. Hevosta ei myöskään saa sitoa kuolaimesta kiinni. Voit laittaa hevoselle suitsien päälle riimun ja kiinnittää hevosen sen jälkeen ohjeiden mukaan karsinaan. Älä säädä riimun asetuksia, aukaise ne vain pikalukosta.
Hevonen oltava karsinassa riimusta kiinni hoidettaessa.
Huom: satulavyötä ei saa kiristää tiukalle tallissa! Sitä kiristetään maneesissa/kentällä ennen selkään nousua ja vielä selästä.
6. Henkilökunta tuntee tallin hevoset, joten hevosta hoidettaessa tulee noudattaa henkilökunnalta saamiasi ohjeita. Talleilla on hevosia koskevia ohjeita myös karsinoiden ovissa ja ilmoitustaululla, tutustu myös niihin. Mikäli hevosen hoito edellyttää erikoistoimenpiteitä, niihin tulee saada lupa hevosen omistajalta tai hänen valtuuttamaltaan henkilöltä. Hevosia talutetaan aina tarkoitukseen sopivat hansikkaat kädessä. Ethän kiedo riimunnarua tai ohjia käden ympärille taluttaessasi hevosta. Kenkien on hyvä olla tallilla tukevat.
7. Tunnin jälkeen; hoidathan hevosesi harjaamalla, loimita hikinen hevonen. Varusteet takaisin paikalleen, suojat, huopa ja satulavyö harjattuna. Riimu ja naru oveen roikkumaan valmiiksi aamun ulosvientiä varten. Pese kuolaimet kunnolla. Mikäli sinulla on omat freejump jalustimet niin vaihdathan satulaan omat jalustimet takaisin tunnin jälkeen ja oikeinpäin!
8. Kun käsittelet hevosia, olethan tietoinen ympäristöstäsi ja pyri ennakoimaan ja välttämään tilanteita, joissa saattaa aiheutua vaaraa itselle, hevoselle tai muille. Kysy rohkeasti ja ennakkoluulottomasti neuvoja ja osallistu tallin tarjoamiin koulutuksiin, tapahtumiin ja merkkisuorituksiin oppiaksesi hevosista ja niiden käsittelystä lisää.